Pregatiri pentru Mos Nicolae

Deseara, in toate casele de romani, este asteptat Mosul Nicolae. Din acesta seara incepe cea mai frumoasa perioada din an, dupa parerea mea, perioada sarbatorilor de iarna. Dincolo de aspectul comerial al acestor sarbatori trebuie sa ne deschidem sufletele, sa reinviem adevarata semnificatie a acestor sarbatori, sa ne deschidem sufletele pentru a primi si a sarbatorii asa cum se cuvine Nasterea Domnului Nostru Iisus Hristos.

Sa ne invatam copiii despre aceasta sarbatoare crestina, sa le explicam adevarata ei semnificatie, sa-i invatam colinde! Lasati copii sa colinde! Invatati-va copii adevaratul rost al colindelor: copii colinda pentru a vesti Nasterea Domnului, nu pentru bani! Primiti colindatorii, ei vin sa va vesteasca Nasterea lui Hrisos! Nu inchideti poarta copiilor cu suflet curat care vin sa va colinde, nu-i priviti ca pe niste cersetori! Primiti in casele dumneavoastra vestea cea buna! In acelasi timp lasati-va copii sa mearga la colindat, nu le rapiti aceasta bucurie! Amintiti-va cu cata bucurie mergeati la colindat pe vremea cand erati copii si cu siguranta nu veti mai manifesta reticenta atunci cand copilul va va ruga sa-i dati voie la colindat!

M-a acaparta spiritul sarbatorilor si era gata sa uit ce vroiam sa va arat de fapt. Noi, cei mai mici elevi de la Scoala Buda-Craciunesti, ne-am pregatit astazi pentru sosirea lui Mos Nicolae. Am confectionat cizmulite in care bunul Mos sa ne lase dulciuri deseara. Stim ca Mos Nicolae, de obicei, aduce dulciuri si ca doar cei fooooarte cuminti au sansa sa primeasca si cate o jucarie. Speram sa-i placa Mosului cizmulitele si sa nu gasim nuiele in ele. Maine va vom spune daca am primit ceva… Asteptam sa ne spuneti si voi ce ati primit de la Mos.

In speranta ca Mos Nicolae isi va scutura deseara macar putin barba si ca vom vedea primi fulgi de nea, va dorim o seara binecuvantata!

Clasa pregatitoare si clasa I

Clasa pregatitoare si clasa I

Avem emotii legat de ceea ce ne va aduce Mosul...

Avem emotii legat de ceea ce ne va aduce Mosul…

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. oana
    dec. 05, 2012 @ 19:03:25

    E super felicitari.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: